Om mig

Jag heter Ann Timan-Fröberg och är legitimerad sjukgymnast/ fysioterapeut med examen inom humanvården sedan 1986 och har arbetat inom reumatologi, neurologi och på habilitering, barn och vuxen.

I samband med förändringar på mitt jobb fick jag upp ögonen för möjligheten att jobba med djur som leg. sjukgymnast, vilket kändes otroligt spännande, en möjlighet att få jobba med mitt intresse! Det var 2009, då började sökandet efter utbildningar och jag gick min första kurs, hästrehabilitering, därefter har jag fortsatt att utbilda mig och började 2011 arbete som timanställd på veterinärmottagningen kusthöjden, vilket jag fortsatt med.

Under hösten 2013 har jag startat mitt eget företag – fysiomovement för att kunna arbeta mer med hundkurser samt utveckla arbetet mot häst & ryttare och människa. Har inom humanvården ett flertal utbildningar/kurser.

Utbildning hund: OMT- ortopedisk manuell terapi, 15 HP Luleå tekniska universitet, 2011.
Akupunktur för hund, 15 hp. Luleå tekniska universitet, 2012.
Kurs hälta och rörelsestörning för hund, Ole Frykman.
Kurs övervikt och nervmobilisering hund.
Kurs Doggie Pilates hund.
Kurs 3-day Advanced Manual Therapy för the Canine Spine

VETA dagarna Karlstad, Norrköping

Kurs Scandi Orthopedic. Ortoser, Hydroterpi

Kurs Laurie Edge-Hughes 5 dgr Advanced Manual Theraphy for the Canine Spine

Utbildning häst: Kurs i hästrehabilitering för sjukgymnaster
Kurs kinesiotaping häst och ryttareLaserbehandling- häst

Healthy training for the horse

Jag började rida i 10-års ålder och har ridit stor del av mitt liv, under 20 år hade jag ett underbart connemarasto, Minou. Jag har haft hund under en stor del av min uppväxt, en Groenendael, Benita, som vuxen har jag haft Tollaren Challe och har nu Border Collien Eddie.

Vi har också haft fina katter, Tessa och Teddy.

Jag har tävlat en del inom ridningen men inte inom hundsport. Hunden har sedan tonåren varit min bästa kompis i skog och mark. Det finns inget så bra som en hund för att komma ut och motionera oavsett väder och ingen så god vän oavsett hur man mår.